Pressemeddelelse 1.12.2021

 

Troldebi i Trylleskoven og andre små historier

Nye LÆS & LYT-historier for børn.

Hør Lone Selmer Roar læse Troldebi holder jul.

 

 

 

10 e-bøger og 10 lydbøger til Læs & Lyt for børn fra Forlaget Hverdagspoesi 1. december 2021. Bøgerne vil være tilgængelige som download i boghandlerne og bliver tilgængelig i 2022 som hos Chapter, BookBites og i 2023 hos Mofibo.

Synopsis

Troldebi er en nysgerrig og tænksom lille bi med en meget special hale. Han bor i Træhulehuset i Trylleskoven sammen med sin familie. Troldebi vil så gerne forstå, hvordan alting hænger sammen. I de ti små historier følger vi Troldebi på en lang udviklingsrejse. I historierne møder han mange svære situationer og udfordringer med generthed, ængstelse, kedsomhed, sygdom, frustration, utålmodighed, lektier, tidspres, ulykkelig forelskelse og afsked. Hans søskende optræder som hans bedste venner og hjælpere på hans rejse. I Trylleskoven kan alt ske. Her møder bierne talende tulipaner, magiske grankogler og skovens kærlighedsmantra. Læs, lyt og se – hvordan Troldebi langsomt lærer at bruge sin magiske hale med trylle-troldestøv – og hvordan han bliver bedre og bedre til at møde og forstå verden omkring sig. Og bedre og bedre til at forstå sig selv og kærlighedens, naturens og livets forvandling.

Medvirkende

Tekst: Kamilla Hygum Jakobsen
Illustrationer: Carl Quist-Møller
Grafisk design: Rikke Strandgaard & Kamilla Hygum Jakobsen
Indlæsning & vokal: Lone Selmer Roar
Musik: Kamilla Hygum Jakobsen, Lone Selmer Roar & Ayi Solomon
Musikalsk arrangement: Troldebierne - Lone Selmer Roar, Lars Hartvig Lindeborgh, Hannibal Gustafsson, Assi Roar, Rune Harder Olesen & Ayi Solomon
Trylleskovens kærlighedsmantra på GA-sprog: Ayi Solomon
Lydproduktion: Lars Hartvig Lindeborgh - Apple Farm Studio
Trylleskovslyde & lyde i landsbyen: Licens Soundsnap.com
Alle rettigheder forbeholdes: Forlaget Hverdagspoesi, Kamilla Hygum Jakobsen, Carl Quist-Møller & Troldebierne © 2021

Om forfatteren og illustratoren

Kamilla Hygum Jakobsen: Kamilla har siden 2009 skrevet både børne- og voksenmusik under bandnavnene Troldebierne (Nomineret til Danish Music Award Børnejazzprisen, 2016) og In Carbon Diamonds Grow (med fire anbefalinger på DR, KarriereKanonen, 2015). Hun har altid fokus på den gode melodi og den poetiske tekst både i de drømmende, melankolske ballader og i de glade swingsange. Troldebi i Trylleskoven er hendes debut som børnebogsforfatter. I historierne inkluderer hun alle de børnesange, hun har skrevet tidligere.

Carl er multikunstner; skuespiller, solo live performer, forfatter, trommeslager og illustrator. Han er bl.a. kendt fra Løgnhalsen DR og som illustrator/animator på tegnefilmen Jungledyret Hugo (1988) og har spillet i disse bands: DJANZZ, DaBoing Band, Tangoorkestret og De Onde (Nomineret til Danish Music Award Børnejazzprisen, 2021).

Mvh. Forlaget Hverdagspoesi v/Kamilla Hygum Jakobsen, tlf. 27210951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Release – 3. december 2020

Ny EP Troldebierne

Hvor Troldebierne bor - Hverdagspoesi IV

Ny julesang og ny EP med bandet Troldebierne

 

Troldebierne har ti-års-jubilæum i år, og vi har lavet en jubilæums-EP med seks nye sange – denne gang både for børn og voksne – og med lidt mere kant, end vi plejer at have.

EP-en starter med jubilæumssangen Hvor Troldebierne Bor – der hylder fantasien og det magiske i naturen og i os selv. Dette beskrives også i sangen Lille Smørblomst, der handler om at tage afsked og om livets forvandlende cyklus og evigheden i naturen. Til sangen Alle Tidernes Morgen har Troldebiernes nye bandmedlem Ayi Solomon lavet Trylleskovens kærlighedsmantra i det ghanesiske sprog ga, og han og Lone Selmer Roar synger om roen, kærligheden og samhørigheden i naturen og skoven og overvindelsen af vores ængstelighed.

Fuglene Lægger Vingerne Ned er en godnatsang, der også hylder den lyse morgendag. Det samme gør Solen Skinner Også Lidt I Morgen – en sang om at være syg. Og en sang om håbet, der ligger i alt det, man kan lave, når man bliver rask igen.

EP’en slutter med Hjertepige & Stjernemand – Dans en Nissedans – en julesang, der fortæller en historie, hvori bekymring og problemer flyttes til løsninger, generøsitet og sammenhold.

Sangene er meget relevante i denne tid, idet temaerne omhandler de bekymringer og den smerte mange mennesker har pga. Covid-19. De forholder sig til temaer som sygdom, død, ensomhed, tristhed og ængstelighed og bærer os videre med temaerne kærlighed, håb og livets forvandlende cyklus.

Vi håber at kunne spille disse sange live for både familier, skoler, børnehaver og ældre på plejehjem i løbet af 2021, når der bliver åbnet mere op for koncerter.

 

Tekst og musik: Kamilla Hygum Jakobsen og Lone Selmer Roar

Arrangement og indspilning: Lone Selmer Roar, Lars Hartvig Lindeborgh,

Hannibal Gustafsson, Assi Roar og Ayi Solomon

Produceret og mixet af Lars Hartvig Lindeborgh og Troldebierne i APPLE FARM STUDIO

Mastereret af Frank Birch Pontoppidan i STC Studio

 

Med venlig hilsen

Forlaget Hverdagspoesi

V/Kamilla Hygum Jakobsen og Troldebierne

Mobil: 27210951/E-mail: kamilla@hverdagspoesi.dk

 

 

 

Pressemeddelelse 1.9. 2017

HVAD - Dialogsange. Hverdagspoesi III. Livealbum release i dag!

Livevideoer med Troldebierne med tilhørende materiale: Tekster, becifringer, lege og aktiviteter til brug derhjemme eller i dansk- og musikundervisningen.

Målgruppe

Indskoling, ældste børnehavebørn, specialklasser, modtageklasser, flygtningebørn og tosprogede børn. Vi har også tilbudt gratis koncerter til Røde kors’ asylcentre/børnehaver.

Nyt show med Troldebierne i Krudttønden - Dialogsange med swing og poesi

22.9 kl.10:00, Børnekoncert for institutioner - fri entré,
23.9 kl.10:00, Børnekoncert for familier – entré 25 kr.

Hvad laver Lone Selmer Roar med en stor pink kuffert fuld af hemmelige ting? Kom og se hende og Troldebierne i deres helt nye show HVAD med masser af swing, poesi og dans. Det er helt nykomponerede sange med sjove dialoger, der leger med ord og melodi på en hverdagspoetisk måde. Lær den danske grammatik på en sjov måde!

Troldebierne var nomineret til DMA Børnejazzprisen (2016), hvor de bl.a. optrådte med Hvordan går det-sangen, der også indgår i det nye show. Børnene bliver præsenteret for forskellige musikgenrer i en jazz crossover med elementer fra swingjazz, bossa nova, funk, rock og reggae.
Med koncerterne ønsker vi at skabe et rum, hvor integration mellem danske og udenlandske børn er i fokus både helt konkret i mødet til koncerterne og bagefter ved at øve sprog og kommunikation gennem lege, aktiviteter og samvær om at se videoerne fra koncerterne.
Sangene og koncerterne fremmer både kommunikation og integration mellem udenlandske børn, der skal lære at tale dansk og danske børn i førskole og indskolingen samt børn med særlige behov.

                                

Medvirkende

Vokal og Troldebi-mor: Lone Selmer Roar
Saxofon og moonwalk: Lars Hartvig Lindeborgh
Bas og storebi: Assi Roar
Guitar og lillebi: Hannibal Gustafsson
Trommer og et ekstra ben: Peter Kibsgaard
Tekst og musik: Kamilla Hygum Jakobsen og Lone Selmer Roar
Scenekulisse – illustrationer: Carl Quist-Møller
Videoer og fotos: Christoffer Askman

Med støtte fra DPA, DMF, IAKM-DK, Danes Worldwide og Østerbro Lokaludvalg

Vi har lavet gratis materiale til hver sang med lege, aktiviteter, videoer og tegninger, som man kan lege videre med efter koncerten og bruge i danskundervisningen.
Carl Quist-Møller har tegnet 6 troldebier med åben mund, som vi har uploadet i stort format, så man kan printe dem ud og klistre på papbeholdere til ordklassesortering. Se download tegninger, tekster, becifringer og aktiviteter til Hverdagspoesi III og Hør CD.

Giv Troldebien mad!

Troldebifar, der sluger udsagnsord (lyseblå)

Troldebimor, der sluger navneord (rød)

Troldeolde, der sluger stedord (gul)

Mellembi, der sluger biord (mørkeblå)

Lillebi, der sluger tillægsord (orange)

Minibi, der sluger forholdsord (lilla)

troldebierne_i_farver_

 

Pressemeddelse 24.10.16

Troldebierne er blevet nomineret til Danish Music Award, Børnejazzprisen 2016 sammen med to andre børne

troldebierne_nomineringskoncert_dma_boernejazzprisen_2016jazzbands (Univers på Vers og Jazz Five).

lone_i_troldebikjole

D.17.10 spillede de tre bands til en nomineringskoncert i Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE. foran inviterede børn og en børnejury, der skulle afgøre årets vinder. Vinderen af børnejazzprisen 2016 bliver offentliggjort d.7.11 i Bremen Teater til DMA Jazz.

 

 

Her er et link til TV2 Lorry, som filmede til nomineringskoncerten:

Nomineringskoncert Børnejazzprisen 2016

troldebierne_nomnineringskoncert_boernejazzprisen_2016nomineringskoncert_boernejazzprisen_2016_i_ku-be_

 

 

Pressemeddelse 14.1.2016

Daily_Life_Poetry_

Forlaget Hverdagspoesi har lavet en engelsk afdeling dailylifepoetry.com og udgivet Heaven Is Open Today  ­Illumineret bog med musik den 14.1.2016

Heaven Is Open Today er en illustreret digtsamling/sangtekster med en indlagt CD med musik af bandet IN CARBON DIAMONDS GROW.

Bandets navn refererer til en sætning i sangen I Am Made of Clay, som vi også har udgivet som video.

Der bor en smuk diamant inden i os alle sammen, som vokser og trives, når den vandes med kærlighed og forståelse.
Sangteksterne, musikken og tegningerne forsøger at omfavne dette credo, når der iscenesættes temaer som ensomhed, sorg, tab, epifani, empati, lykke, tilgivelse, betingelsesløs kærlighed og hengivenhed, men også nødvendigheden af at sætte grænser.

På trods af de alvorlige emner i de melankolsk-melodiske ballader, har bogen og musikken samtidig en glad og blomstrende energi, der flirter med og priser en række forskellige genrer og stilarter, bl.a. folkemusikken- og bossa novaens nærvær og ærlighed, swingmusikkens lethed og glæde, tangoens lidenskab og drama og 60er- og 70ernes psykedeliske rock, men med et mere nutidigt beat.

 

Temaer og inspiration

Bogen har illustrationer af multikunstneren Carl Quist-Møller i en for ham ny tegnestil, der kombinerer hans tidligere enkle streg og hans altid vilde og magiske fantasi med en skraveringsstreg med filtpen i en mere klassisk naturalistisk tegneteknik. Grafikeren Morten Agergaard har sat disse tegninger og vignetter smukt op i en illumineret bog med uncialer, kalligrafi og ornamentik, der i kombination med teksten har referencer til de smukke illuminerede bøger fra middelalderen og renæssancen og til William Blakes værker.

Forlag

Bogen udkommer på det lille danske forlag Forlaget Hverdagspoesi | Daily Life Poetry, som udgiver musik, poesi og tegninger, der opfordrer til at se den magi og skønhed, som vokser og bor i vores hverdagsliv.

Medvirkende

Kamilla Hygum Jakobsen: Tekst, musik og vokal; Carl Quist-Møller: Illustrationer og trommer/percussion; Lars Hartvig Lindeborgh: Musikarrangement, orkestrering, mix, saxofon, fløjte og klarinet; Hannibal Gustafssson: Musikarrangement, mix og guitarer; Morten Agergaard: Grafisk design og kalligrafi; Cathrine Marchen Asmussen: Videoen I Am Made of Clay (se Youtube og dailylifepoetry.com).

 

Med venlig hilsen

Forlaget Hverdagspoesi v/Kamilla H. Jakobsen |Daily Life Poetry | dailylifepoetry.com

Ny Børne-cd: Troldebierne. Hverdagspoesi II - Troldestøv

D.9.11 udkommer en ny børne-cd fra Forlaget Hverdagspoesi med det helt nye band TROLDEBIERNE.

TROLDEBIERNE

TROLDEBIERNE

 

Tekst og musik er skrevet af Kamilla Hygum Jakobsen. Sangene handler om følelser og sammenspil i dagligdagen mellem børn og voksne. Sangene er dedikeret til hendes søn, som har autisme.
Troldebierne, der er tegnet i bookletten af Carl Quist-Møller, spreder trylletroldestøv i hverdagen og gør følelser konkrete i ord, musik og billeder, så de bliver lettere for børnene at forstå.
Hannibal Gustafsson og Lars Hartvig Lindeborgh er producere og arrangører og har stået for alle indspilningerne. Lars, der spiller Saxofon, klarinet og fløjte, spiller i andre sammenhænge bl.a. sammen Ida Corr, Pharfar, Kuku og Al Agami, Senor Coconut, Stina Kinck og i eget bandprojekt Loose Connection. Hannibal, der spiller guitar, spiller i andre sammenhænge med bl.a. Rasmus Seebach, Ida Corr, Al Agami, Jokeren, Anna David, Infernal, Birthe Kjær. Lars og Hannibal har tidligere skrevet filmmusik sammen, bl.a. til Susanne Biers Efter Brylluppet.

 

 

Lone

Bandet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre musikere/sangere, der er med på pladen er:
Carl Quist-Møller (trommer, special effects og tegninger). Carl er bl.a. kendt fra sine andre børnebands Djanzz, DaBoing Band og Løgnhalsen og de medskyldige.
Rune Olesen (percussion). Rune har tidligere indspillet plader for bl.a. Alberte, Rasmus Nøhr og Kim Larsen og C.V. Jørgensen.
Assi Roar (bas). Assi spiller også sammen med Frank Leppard, Aske Jacoby, Burning Red Ivanhoe og Secret Oyster.

Koncert i Krudttønden med TROLDEBIERNE

Koncert i Krudttønden: Lone med bierne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hugh Steinmetz (trompet). Komponist, musiker og arrangør på en lang række produktioner.
Kristoffer Sjelberg (trommer) og Claus Hartvig (trombone).
Daniel (vokal)kendt fra The Antonelli Orchestra, husorkestret i Vild med Dans, og fra flere soloalbums.
Maja Bay (vokal) arbejder også som DJ og producerer og skriver egne sange og remixes.
Ida og Astrid Kortbek på 15 og 12 år. Ida er i år aktuel med forestillingen Skønheden og Udyret med Masodonterne.
Sangene vil blive spillet til familiekoncerter af TROLDEBIERNE med sangerinden Lone Selmer Roar i forgrunden, der vil formidle sangene, som bl.a. handler om at være vred, glad og ked af det, som et lille skuespil. Lone er også pladeaktuel med eget soloalbum og med jazzpladen med eget band lonehugoband (sammen med Hugo Rasmussen). Hun underviser til daglig på Borups Højskole.

Med venlig hilsen Forlaget Hverdagspoesi (kamilla@hverdagspoesi.dk )


 

D.25/9 udkommer ny CD

Hverdagspoesi for børn. Sange, der forbereder de mindste børn og børn med kommunikationshandicap på hverdagssituationer

med den nye trio DaBoing Band: Carl Quist Møller, Louise Norbye og Halfdan E.
CD'en introducerer et pædagogisk redskab til at kommunikere med små børn og børn med kommunikationshandicap.

CD’en består af ni sange, der forbereder børn på hverdagssituationer og skift i dagligdagen og to ekstranumre.

Med CD’en kommer et sanghæfte med tekst og tegninger, så man selv kan synge sangene og vise tegninger af situationen.

Her er indslag om Hverdagspoesi fra TV2 Lorry 2009:

 

 

 


 

Kommuniker gennem sang – sang som pædagogisk redskab

Initiativtager til Hverdagspoesi for børn er Kamilla Hygum Jakobsen, som er mor til en søn med autisme, der er næsten nonverbal, men meget musisk.

Hun oplevede dagligt, hvordan en hverdagssituation, fx at børste tænder eller tage tøj på og gå hjemmefra, kunne vendes fra en krise til noget trygt, dejligt og positivt, når hun sang en besked for ham.

Den foretrukne metode til at forberede børn med kommunikationshandicap på skift er ved at vise et billede. Men nogle børn er stærkere musisk end visuelt. På CD’en Hverdagspoesi for børn udnytter vi de musiske ressourcer hos disse børn i kombination med det visuelle.

CD’en udgives på Forlaget Hverdagspoesi (www.hverdagspoesi.dk), hvor man også kan få gode råd til brug af CD’en, dele erfaringer omkring brug af CD’en og downloade Carl Quist Møllers tegninger i stort format og nodesats. Forlaget er et lille, non-profit internetforlag. CD'en distribueres gennem DMF's Gateway Music og GDC.

Daboing Band

mg_0077

Daboing Band

CD’en er lavet af DaBoing Band - en helt ny trio, startet af Carl Quist Møller for at lave sangene til Hverdagspoesi for børn. Bandet består af:

 

  • Carl Quist Møller:
    Tekst, illustrationer, trommer, rap, sang, fortælling, kor og sjove lyde.
  • Louise Norbye:
    Komposition, sang og kor.
  • Halfdan E:
    Komposition, kor, sang, guitar, bas, banjo, klaver og andre instrumenter.

 


Pilotprojekt

Kamilla Hygum Jakobsen, der bad Carl om at skrive og illustrere de ni hverdagssange, har samarbejdet med specialbørnehaven Magnoliahuset og psykolog og leder af Videnscenter for Autisme, Jannik Beyer.

Projektet er kun blevet til pga. økonomisk støtte fra en række fonde, som vi er meget taknemmelige for har troet på vores idé. Fondene er: Sofiefonden, Jaschafonden, Oticonfonden, Sygekassernes Helsefond, Velfærdsministeriet og Kunstrådet (Børnelitteraturpuljen) og Statens Kunstfond (Komponisthonorarpuljen). Overskud fra salg af CD'er går til at lave arrangementer eller nye produkter til handicappede børn.

Vi holder reception i Krudttønden d. 26/9 kl.12 imellem to koncerter: den første kl. 10 (for handicappede børn) og den anden kl. 14, hvor det vil glæde os meget at se jer.

Med venlig hilsen

Forlaget Hverdagspoesi og DaBoing Band